by itu - saunahattukauppa.fi - byitu.fi @ byitu.fi - 040 37 151 30 - Info in English


Ostoskori

Mikä on saunahatun tarkoitus? Miksi saunahattua käytettään?

Mikä on saunahatun tarkoitus? Miksi saunahattua käytettään?

Suojata sinun pääsi ja tai hiuksesi, verenkiertosi, sydämesi. Tuoda helppoutta saunassa oloon, tai paljussa sekä avannossa.

Tuossa alla olevalla, noin vartin videolla käyn läpi oleellisemmat sanahatun tarkoitukset. Nämä koskevat tietenkin kunnollista lampaanvillasta huovutettua saunahattua. Oikeastaan muutoin valmistetut eivät ole kunnollisia saunahattuja. Näihin teksteihini olen törmännyt erilaisissa yhteyksissä - erilaisissa verkkokaupoissa joissa myydään "saunahattuja". Tekstit ja itse tuote ei useinkaan niissä sitten kohtaa - sillä kyseinen taho harvemmin on syventynyt tai tietoinen saunahatusta ja mikä on sen tehtävä ja miten se toimii.Eli seuraavat lampaanvillasta (ei koske merinovillaisia) huovutetulle saunahatuille jotka ovat saumattomia, mielellään kotimaisesta (suomen-) lampaanvillasta ja käsin huovutettuja.

- Suojaa pääsi ulkopuolelta tulevalta kuumuudelta/kylmyydeltä - saunahatun tulee suojata myös korvat - se ei ole vain hiippa päälaella. Koska lampaanvilla on eristävä ja luonnostaan hengittävä materiaali. 

- Suojaa hiuksiasi tai jos olet kalju niin silloin ei ole hiuksia suojaamassa.

- Sun päällä on "viileämpi" olla siellä saunahatun sisällä. Esim. puuvilla ei eristä - toppuuttaa vain hetken.

- Nyt sitten se, että saunahattua ei tule kastella - kunnollista saunahattua ei kastella - siinä yksi ero "saunahatun" ja kunnollisen saunahatun välillä. Puuvillaisen kastelu houkuttaa, koska puuvillalla ei ole niitä ominaisuuksia kuin lampaanvillalla.

- Kasteltu saunahattu on kuin "pissi pakkasella housuissa - hetken lämmittää, ja ... " tiedätte kyllä.

- Myös se, että vesi johtaa lämpöä - eli kastelemalla saadaan juuri päin vastainen tapahtuma kuin saunahatun tarkoitus on. Lampaanvilla toki tuntuu ulkona lämpimältä vaikka olisikin kastunut, mutta puuvilla ei.

- Tärkein tehtävä on tasata saunassa syntyvää hikoilun poistuista kehosta - päästä josta suurin haihtuminen tapahtuu. Siksi on tärkeää, että saunahatun materiaali on hengittävää - lampaanvilla päästää "höyryt" eteen päin, mutta ei kerta heitolla, joka tapahtuisi ilman saunahattua. Suojaathan pääsi auringon paahteeltakin.

- Siksi onkin tärkeä tietää mitä materiaalia saunahattu on. Huopa ei ole suora synonyymi villalle. Askarteluhuopa on usein miten 100 % polyesteriä - eli muovia - ei hengittävää materiaalia ja toimii taasen juurikin päin vastoin kuin hengittävästä lampaanvillasta valmistettu. 

- Hengittämättömästä materiaalista valmistettu saattaa edesauttaa kohtauksen saantiin saunassa - sillä lämpö kasautuu päähän ja sen ympärille ja sinulle tulee vähintään tukala olo. Muovijohdannaiset materiaalit eivät kuulu saunahattuun se on 0% muovia.

- Hiukset pysyy parempina - kaksihaaraisten synty hidastuu, hoitoaineen vaikutus tehostuu. Blondatut, kikkarat tai muutoin käsitellyt hiukset säilyvät parempina pidempään.

- Saunan jälkeisen pääsäryn häipyminen. Tätä en suoraan allekirjoita - tähän vaikuttaa kuinka olet muistanut juoda, tai miten saunan ilmastointi toimii. Kunnollinenkaan saunahattu ei pelasta huonoa ilmanvaihtoa tai sitä, että et ole muistanut jouda riittävästi.


Videolla myös muuta huomioitavaa.


Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi